2019. december 10.
Judit napja van

Rukola


Fotó: Hemző Károly
Latin neve: Eruca sativa


A rucola (ejtsd: rúkola) avagy bormustár, mustárfű, tormafű olasz származású, eredetileg vadon termő apró levelű, jellegzetes aromájú-illatú, kissé csípős, mustárízű, értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó, emésztést serkentő növényke.
Az olaszok és franciák salátaimádata vitte be a veteményesbe, ahol kora tavasztól késő őszig szedhető.
Kis mennyiségben használjuk, egy 20-25 levélkéből álló csokor nagyobb mennyiségű saláta ízesítésére is elegendő. Zsenge, alig-leveledző korában a legfinomabb, igen pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.

Kiemelt receptek rukolával


Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldborsós-paradicsomos újkrumplisaláta

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Zöldséges-
rukolás metélt

Fokhagymás-olívás
édesköménysaláta

Mortadellás-
rukolás omlett

Retek-krumpli-
rukola saláta

Lazacos-rukolás
omlett

Rukolás-rokfortos
saláta



Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: