2019. április 22.
Csilla napja van

Mascarpone


Fotó: Hemző Károly

A mascarpone (ejtsd: maszkarpóne) olasz, pontosabban lombardiai eredetű, tehéntejből készülő, krémsajt-állagú, semleges ízű, finom tejszínkrém (energiaértéke kb. 450 kcal/100 g), amelyet vaj/margarin helyett használhatunk édességek, desszertek, különféle ízesítésű szendvicskrémek, legfőképp azonban a nevezetes olasz finomság, a tiramisú (ejtsd: tíramiszu) készítéséhez.
Általában 250-500 g-os kiszerelésben, krémsajtos dobozban kerül forgalomba, kapható magyar és eredeti olasz (ez jóval drágább, de nem annyival jobb) változatban is. A hűtőpultban a krémsajtok-sajtkrémek házatáján keressük.

Kiemelt receptek mascarponéval


Húsvéti mogyorós
ananásztorta

Spárgakrémhab

Melba-torta

Málnás
tiramisùhasáb

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Tiramisù
bogyós gyümölcsökkel

Medvehagyma-
krémleves

Csokoládés-
epres kocka

Szőlős-fahéjas
tiramisù

Rokfortos batyu

Gyümölcsös
piskótarolád

Szívküldi
epertorta



Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: