2019. december 10.
Judit napja van

Mascarpone


Fotó: Hemző Károly

A mascarpone (ejtsd: maszkarpóne) olasz, pontosabban lombardiai eredetű, tehéntejből készülő, krémsajt-állagú, semleges ízű, finom tejszínkrém (energiaértéke kb. 450 kcal/100 g), amelyet vaj/margarin helyett használhatunk édességek, desszertek, különféle ízesítésű szendvicskrémek, legfőképp azonban a nevezetes olasz finomság, a tiramisú (ejtsd: tíramiszu) készítéséhez.
Általában 250-500 g-os kiszerelésben, krémsajtos dobozban kerül forgalomba, kapható magyar és eredeti olasz (ez jóval drágább, de nem annyival jobb) változatban is. A hűtőpultban a krémsajtok-sajtkrémek házatáján keressük.

Kiemelt receptek mascarponéval


Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Málnás
tiramisùhasáb

Rokfortos batyu

Húsvéti mogyorós
ananásztorta

Tiramisù
bogyós gyümölcsökkel

Szőlős-fahéjas
tiramisù

Melba-torta

Csokoládés-
epres kocka

Gyümölcsös tiramisútorta

Szívküldi
epertorta

Spárgakrémhab

Medvehagyma-
krémleves



Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: