2019. május 26.
Fülöp napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Sajtos csirkemell
túrógaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 fél csirkemellfilé (600 g)
  • só, őrölt fehér bors
  • 80 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 100-100 g reszelt trappista és füstölt sajt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 kis csokor snidling
  • A túrógaluskához:
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 25-30 nagy bazsalikomlevél
  • 2 szikkadt (másnapos) zsemle
  • 1,5 doboz krémes állagú tehéntúró (375 g)
  • 3 tojás
  • só, bors
  • 20 g étkezési keményítő
  • A mártáshoz:
  • 1 doboz felaprózott konzervparadicsom (400 g)
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 kk. zöldséges ételízesítő
  • 1 ek. ételsűrítő granulátum
  • 1/2 kk. kristálycukor
  • 8-10 koktélparadicsom
  • néhány salátalevél

1. A csirkemelleket leöblítjük, két lapra vágjuk, meghintjük sóval és frissen őrölt fehér borssal. Lisztbe, a kissé felvert tojásokba és a vegyes reszelt sajtba forgatjuk, lerakjuk egy közepes méretű, négyszögletes sütőtálba. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal, meglocsoljuk a tejszínnel, és 180 °C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük. 15 percig a sütőedényben pihentetjük.

2. Közben a túrógaluskához a hagymákat meghámozzuk, finomra vágjuk, üvegesre fonnyasztjuk az olajban (felét félretesszük). A bazsalikomot leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zsemléket (aprítógépben) kissé darabos morzsává pörgetjük. Simára keverjük a túrót a tojásokkal, ízlés szerint sóval és borssal. Hozzáadjuk a hagymát, a zsemlét, az étkezési keményítőt, végül a bazsalikomot, és 20 percig pihentetjük.

3. A mártáshoz a félretett hagymához adjuk a konzervparadicsomot, a paradicsompürét, 1 dl vizet és az ételízesítőt, félig lefedve 5 percig forraljuk. Megszórjuk az ételsűrítővel, éppen csak összeforraljuk, utánasózzuk, borsozzuk, ízlés szerint édesítjük, melegen tartjuk.

4. Felforralunk 3 liter vizet, 1 ek. sóval ízesítjük, majd 2 öblös, egymásba forgatott evőkanállal nagy galuskákat formálunk a masszából, és a szelíden forrdogáló vízben 12 percig főzzük (tűpróba!). Szűrőkanállal tálra emeljük, melegen tartjuk.

5. A húst a sütőedényben szabályos kockákra vágjuk, koktélparadicsommal, salátalevelekkel, tetszés szerinti zöldfűszerbóbitákkal díszítjük, és a túrógaluskával, valamint a mártással együtt kínáljuk.

Tippek:

Ha kalóriákat szeretnénk megtakarítani, a húst petrezselymes főtt krumplival és/vagy friss, vegyes salátával tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

618 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Csirkés
Waldorf-saláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Burgundiai
rokfortos körte

Ráksaláta
narancskehelyben

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Orosz
csirkehússaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Céklás-rokfortos
palacsintakendő
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: