2022. október 1.
Malvin napja van

SÜTEMÉNYEK > Leveles tészták


Fotó: Hemző Károly

Eperkrémes
habroló

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 400 g mélyhűtött leveles tészta (vagy 24 készen vásárolt habroló)
  • 1 tasak vagy 6 lap zselatin (10 g)
  • 600 g eper
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak vanillincukor (10 g)
  • 2 ek. citromlé
  • 3 ek. narancslikőr
  • 4 dl tejszín
  • néhány mentalevél

1.rolókhoz a tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra). Lisztezett munkalapon 3 mm vastag, 20x50 cm-es téglalapra nyújtjuk, és 24 db 2 cm széles csíkra vágjuk. Vékonyan megkenjük hideg vízzel, majd kissé egymásra csúsztatva, csigavonalban haladva feltekerjük 24 fém habtölcsérre/-hengerre.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztarolókat 2 sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 20 percig sütjük. 1-2 percig hűlni hagyjuk, aztán finom csavarással kihúzzuk a fémtölcséreket a tésztából, és hagyjuk egészen kihűlni.

3. A krémhez beáztatjuk a zselatint 1/2 dl (a zselatinlapokat 6-8 dl) hideg vízbe. Az epret megmossuk, konyharuhára terítve felitatjuk róla a nedvességet, szebbik felét félretesszük a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, és botmixerrel darabos péppé zúzzuk. Elkeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromlével. A zselatint a likőrrel és 1 kis merőkanál eperpéppel felolvasztjuk (a zselatinlapokat előzőleg jól kinyomkodjuk), gyors mozdulatokkal beledolgozzuk az eperpépbe, és 15-20 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, kanalanként beleforgatjuk az eperkrémet. Sima csőrös habzsákba szedjük, megtöltjük vele a tésztarolókat, és 2 órára behűtjük. Néhány szép szem kivételével félbevágjuk a félretett eperszemeket. Tálaláskor a rolókat lapos tálra rendezzük, friss eper- vagy mentalevelekkel és az eperszemekkel díszítve kínáljuk.

Tippek:

Ha kimaradna az eperhabból, csinos poharakba, tálkákba szedve kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

87 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos
rakott krumpli

Ráksaláta
narancskehelyben

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Tatárbifsztek

Spenótos papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Zöldséges rétes

Burgundiai
rokfortos körte
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: