2019. május 25.
Orbán napja van


Fotó: Hemző Károly

Körtés joghurtkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 500 g érett, de kemény körte
  • 2+4 ek. méz
  • 1/2 biocitrom leve és héja
  • 3 dl körte ivólé
  • 1/2 kisujjnyi fahéj
  • 4-5 szegfűszeg
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 250 g ricotta
  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 400 g natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. csokoládéforgács
  • 4 koktélcseresznye
  • néhány citromfűlevél

1. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kiemeljük, gerezdekre vágjuk. 2 ek. mézet aranybarnára pirítunk, felöntjük a citrom- és körtelével, majd beledobjuk a körtét, kétujjnyi citromhéjat, a fahéjat, valamint a szegfűszeget, és fedő nélkül puhára főzzük. 1/2 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport, a körtéhez öntjük, sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Hagyjuk kihűlni, a fűszereket és a citromhéjat eltávolítjuk.

2. A krémhez beáztatjuk a zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe. Eldolgozzuk a joghurtban a mézet és a ricottát. A zselatint jól kinyomkodjuk, mérsékelt tűzön (vagy meleg vízfürdőbe állított edénykében) éppen csak felolvasztjuk, elkeverjük 1 és még 1 ek. jogurtkrémmel, aztán a krém egészéhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

3. 4  szépséges talpas pohár aljára 1-1 ek. körtét simítunk, aztán krém, körte és ismét krém következik. Folpackkal letakarva 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét csokoládéforgáccsal, végül 1-1 szem koktélcseresznyével és citromfűlevélkékkel vidámítjuk.

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

368 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: