2019. május 26.
Fülöp napja van


Fotó: Hemző Károly

Bombajó torta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 300 g vaj/margarin
  • 200+120 g porcukor
  • 8+5 tojássárgája
  • 4 ek. rum
  • 2 kész piskótatekercs
  • 9 zselatinlap (15 g)
  • 2 tasak bourbon vaníliás cukor (20 g)
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 2 púpozott ek. kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 100 g étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín

1. A vajat/margarint habosra keverjük 200 g porcukorral, a 8 egyenként hozzáadott tojássárgájával és a rummal, megkenjük vele a két kihajtogatott piskótalapot. Szorosan feltekerjük őket, alufóliába csomagoljuk, és 4 órára a hűtőbe tesszük.

2. Beáztatjuk 1 liter hideg vízbe a zselatinlapokat. Habüstben kikeverjük a maradék 5 tojássárgáját 120 g porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, folyamatosan keverve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölé állítva besűrítjük.

3. Lehúzzuk a tűzről, 2-3 ek. forró krémmel simára keverjük a zselatint, majd a krém egészéhez adjuk, és jeges vízbe állítva kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, kíméletesen beleforgatjuk a krémbe.

4. A piskótatekercseket 1 cm vastagon felszeleteljük, „kitapasztjuk” vele egy folpackkal kibélelt, 2-2,5 l űrtartalmú hasas tál falát. Belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor piskótaszelet, végül a maradék krém és piskóta következik. Lefedjük, 6 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a bombát kerek tálra borítjuk, lehántjuk róla a fóliát, és tortaszerűen szeleteljük. További tejszínhabbal, mogyórószemekkel díszíthetjük.

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc
+4+6 óra hűlési idő

Energiatartalom:

390 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: