2019. május 25.
Orbán napja van


Fotó: Hemző Károly

Pillangótészta rosszlány módra
Eredeti neve: - Farfalle alla puttanesca-

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 szem kapribogyó
  • 20 szem kimagozott fekete olívabogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. (classico) olívaolaj
  • 2 doboz hámozott, felaprózott konzervparadicsom (400 g/doboz)
  • körömnyi csípős paprika
  • 1/2 kk. szárított bazsalikom
  • só, bors
  • 8 olajos ringli + a díszítéshez
  • 400 g pillangótészta (masni)
  • 1 csokor petrezselyem

1. A kapri- és olívabogyókat (néhány szem kivételével) és a kapribogyóval együtt felaprózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, tenyérrel ráütve kissé szétlapítjuk, az olívaolajban sárgára pirítjuk, majd kiemeljük (hogy meg ne égjen, mert keserű lesz tőle az étel!). Az olajhoz adjuk a paradicsomot, a kapri- és olívabogyókat, a csípős paprikát, a bazsalikomot, néhány tekerésnyi frissen őrölt borsot, és félrebillentett fedő alatt, szelíd tűzön 20 percig rotyogtatjuk-sűrítjük. Belemorzsoljuk a ringliket, ízlés szerint utánasózzuk, forrón tartjuk.

2. Enyhén sós, bő vízben (a csomagoláson javasolt idő figyelembevételével) kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és egyenesen a paradicsommártásba csúsztatjuk. Lazán összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel, megszórjuk még egy tekerésnyi frissen őrölt borssal, és a félretett kapri- és olívabogyókkal, valamint ringlivel díszítve azonnal tálaljuk.

 

Megjegyzések:

– Bazsalikom helyett oregánóval is ízesíthetjük;

– készíthetjük spagettivel, hosszú-/szélesmetélttel is;

– általában a ringlivel vagy hallal készült tésztafélékhez nem szokás sajtot kínálni, de ha mégis adunk hozzá, az frissen reszelt parmezán vagy pecorino legyen.

 

Italajánlat:

Könnyű vörösbor.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

448 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: