2019. június 19.
Gyárfás napja van


Fotó: Hemző Károly

Gesztenyés palacsinta

Hozzávalók 8 palacsintához:

  • A palacsintához és a töltelékhez:
  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2,5+3 dl tej
  • 2 tojás
  • 150 g finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 ek. porcukor
  • 1/2 dl rum
  • Az öntethez és a díszítéshez:
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 dl tej
  • 1 kk. kakaó
  • 1 ek, kristálycukor
  • 1 kk. vaj/margarin
  • 2 nagy narancs
  • 8 citromfűlevélke

1. Gesztenyepürét hagyjuk felengedni. A palacsintához 2,5 dl tejben elkeverjük a tojásokat és 1 csipet sót, apránként a liszthez adjuk, csomómentesre eldolgozzuk. Belekeverjük az olajat, lefedjük, és 30 percet pihentetjük.

2. A töltelékhez a pudingport, a porcukrot és a maradék 3 dl tejet sűrű krémmé főzzük, hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. A gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal, 2 evőkanálnyit krumplinyomóba szedünk és félreteszünk a díszítéshez, a többit simára keverjük a pudingban.

3. Az öntethez a csokoládét felaprózzuk, összeforraljuk a tejjel. Simára keverjük a kakaót a cukorral és 1 dl hideg vízzel, a csokoládéhoz adjuk, mérsékelt tűzön felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, habverővel beledolgozzuk a vajat/margarint, melegen tartjuk. A narancsokat megmossuk, meghámozzuk és kifilézzük.

4. A masszából 8 palacsintát sütünk. Arányosan elosztva megkenjük őket a gesztenyekrémmel, zsebkendőszerűen összehajtjuk, és kettesével lapos tűzálló tálkára/tányérra fektetjük. Tálaláskor (sütőben/mikróban) átforrósítjuk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel, köréjük szórjuk a narancsgerezdeket, tetejüket pedig a félretett gesztenyéből nyomott „spagettivel” és citromfűvel díszítjük.

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+ a gesztenye felengedési ideje

Energiatartalom:

244 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: