2019. május 25.
Orbán napja van


Fotó: Hemző Károly

Velencei mandulás-aszalt barackos fánk
Eredeti neve: Fritelle di Carnevale

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

  • 100 g cukrozott citromhéj
  • 150 g aszalt sárgabarack
  • 80 g puha mazsola
  • 8 ek. rum
  • 80 g hámozott mandula
  • 250 g finomliszt
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 1 csipet só
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 biocitrom héja
  • 1,25 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 80 g vaj/margarin
  • olaj a sütéshez
  • vaníliás/fahéjas porcukor a szóráshoz

1. A cukrozott citromhéjat és az aszalt barackot apróra vágjuk, tálkába szórjuk. Hozzáadjuk a forró vízzel leöblített mazsolát, megöntözzük a rummal, lefedjük, fél óráig érleljük. A mandulát darabosra aprítjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sütőporral, a sóval, a kristálycukorral és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tejben elhabart tojássárgákat és a felolvasztott, langyos vajat/margarint, végül beledolgozzuk (a rummal együtt) a cukrozott citromhéjat, az aszalt barackot, a mazsolát és a mandulát.

3. Felforrósítunk 160 °C-ra háromujjnyi olajat (ügyeljünk arra, hogy ne hevítsük túl, mert kívül könnyen megégnek a fánkocskák, belsejük azonban nyers maradhat!). Több részletben, kiskanálnyi adagokra szaggatva aranybarnára sütjük benne a fánkocskákat, majd papírkendőre terítve felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral. Frissen, langymelegen az igazi!

 

 

Fontos:

Az olaj hőfoka akkor megfelelő, ha egy csipet sót/nyers tésztát beledobva, illetve fakanálnyelet belemerítve apró légbuborékokat vet.

 

Tippek:

Gazdagíthatjuk a masszát 40-50 g süthető csokoládélencsével is.

 

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

84 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: