2022. augusztus 17.
Jácint napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Zöldspárgás-paradicsomos krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 g újkrumpli vagy apró szemű krumpli
  • só, rózsabors
  • 1+1 biocitrom
  • 300 g zöldspárga
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1/4 fej frizé saláta
  • 6-8 zöld és vörös lollo salátalevél
  • 250 g paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. Az (új)krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. A citromokat megmossuk, az egyik héját tálkába reszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. 3 ek. citromlét és 1/2 kk. sót elkeverünk 1 dl vízben, egyenesen belekarikázzuk a krumplit.

2. A zöldspárgát megmossuk (nem kell meghámozni!), a fás szárvégeket levágjuk. 1/2 kk. sóval, 1 ek. citromlével és a cukorral ízesített 1,5 liter forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd jégkockákkal lehűtött vízbe szedjük, és konyharuhára terítve felitatjuk róluk a vizet.

3. Leválasztjuk a spárgafejeket a szárakról, hosszában félbevágjuk, a szárakat rézsútos karikákra szeljük. A salátaféléket leveleikre bontjuk, megmossuk és kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhánnyal kibélelünk egy lapos tálat, a többit apróra tépkedjük, lazán összekeverjük a leszűrt burgonyával, a spárgával és a karcsú gerezdekre vágott paradicsommal, végül a salátalevelek tetejére halmozzuk.

4. Az öntethez a reszelt citromhéjhoz keverünk 3-4 ek. citromlét, 1/2 kk. sót, 8-10 szem durvára tört rózsaborsot, a szójaszószt, az olívaolajat és az áttört fokhagymát, végül a salátára locsoljuk. Spárgafejekkel, tetszőleges zöldfűszerrel díszítve tálaljuk. Önmagában vagy hirtelensültek, grillezett húsok-halak mellé kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

221 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplisaláta
túrókrémmel

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Tavaszi
vegyes saláta

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta

A leveles salátákról

Marinált zöldségek
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: