TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények
Gyakran megesik, hogy kevés az időnk, de nagyon csábító a pizzasütés gondolata. Íme egy villámrecept, amely annyival egyszerűbb és gyorsabb a klasszikus pizzatésztáénál, hogy a kelesztés folyamatát lerövidítjük.

Fotó: Hemző Károly
Alaprecept –
Gyors pizzatészta
Hozzávalók 1 nagy tepsihez vagy 2 nagyobb/4 kisebb, kerek pizzához:
- 3 dl víz
- 25 g friss vagy 1 tasak instant élesztő
- 1 ek. só
- 1/2 ek. kristálycukor
- 6 ek. (classico) olívaolaj
- 500 g finomliszt
1. A meglangyosított vizet elkeverjük az élesztővel, a sóval, a cukorral és az olajjal, majd a liszthez adjuk, és fényes-sima tésztává dagasztjuk (részletesen lásd: Alaprecept – pizzatészta készítése).
2. Az egyes receptek szerint adagoljuk-daraboljuk, lazán folpackba csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 20 percet pihentetjük.
Kedvencekhez
Elkészítési idő:
10 perc
+20 perc kelesztési idő
Energiatartalom:
2420 kcal/összesen
Nehézségi fok: