2020. november 28.
Stefánia napja van

TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények

Gyakran megesik, hogy kevés az időnk, de nagyon csábító a pizzasütés gondolata. Íme egy villámrecept, amely annyival egyszerűbb és gyorsabb a klasszikus pizzatésztáénál, hogy a kelesztés folyamatát lerövidítjük.


Fotó: Hemző Károly

Alaprecept –
Gyors pizzatészta

Hozzávalók 1 nagy tepsihez vagy 2 nagyobb/4 kisebb, kerek pizzához:

  • 3 dl víz
  • 25 g friss vagy 1 tasak instant élesztő
  • 1 ek. só
  • 1/2 ek. kristálycukor
  • 6 ek. (classico) olívaolaj
  • 500 g finomliszt

1. A meglangyosított vizet elkeverjük az élesztővel, a sóval, a cukorral és az olajjal, majd a liszthez adjuk, és fényes-sima tésztává dagasztjuk (részletesen lásd: Alaprecept – pizzatészta készítése).

2. Az egyes receptek szerint adagoljuk-daraboljuk, lazán folpackba csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 20 percet pihentetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc
+20 perc kelesztési idő

Energiatartalom:

2420 kcal/összesen

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Tengerész és
padlizsános pizza

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Zöldbabcsokor
paprikával

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Szardíniás pizzatallérok
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: