2019. augusztus 18.
Ilona napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Hemző Károly

Mi az a tűpróba?

A tűpróba azt jelenti, hogy

– a sütemény, gombóc, nagyobb galuska legvastagabb részébe – általában a közepébe –
beleszúrunk egy hús- vagy vékony kötőtűt, illetve bambuszpálcikát, majd kihúzzuk belőle: ha tiszta marad, az étel elkészült, ha ragacsos-mázgás, még sülnie-főnie kell. Ha a sütemény teteje nagyon pirulna lazán betakarjuk sütőpapírral vagy alufóliával, de át kell sülnie!

– ha a húsdarab legvastagabb részébe szúrt tű nyomán kibuggyanó lé színtelen, a hús átsült, ha rózsaszín, még sülnie kell.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csokoládéfortélyok

A tojáshabról

A borokról

Karácsonyi előkészületek

Kemény tojás főzése

A padlizsán
tisztítása, előkészítése

A vaksütésről

A birsalmáról

A leveles salátákról

A gesztenye főzése
és sütése

Piskótafortélyok

Tojásteszt
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: