2020. november 25.
Katalin napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsánkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g padlizsán
  • só, bors
  • 1 kisebb+1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 ek. olaj
  • 7,5 dl zöldségleves (kockából)
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 60 g szeletelt szalonna vagy bacon
  • diónyi vaj/margarin
  • 4 kk. tejföl
  • néhány bazsalikomlevél

1.  A  padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a kisebbik fej hagymát felaprózzuk, a nagyobbikat felkarikázzuk. A paprikát pici, a zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

2. A padlizsánfeleket leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük (25-30 perc). Kissé hűlni hagyjuk, majd kivájjuk a belsejüket.

3. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánhúst, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 2 percig forraljuk.

4. A bacont/szalonnát vékony csíkokra szeljük, és a felkarikázott hagymával együtt megsütjük a vajban/margarinban. Kiemeljük őket a zsiradékból, amelyben aranybarnára pirítjuk a zsemlekockákat, papírkendőre terítjük. A levest mélytányérokba szedjük, mindegyikben cirmosra keverünk 1-1 kk. tejfölt, tetejüket a pirított szalonna-hagyma keverékével, a zsemle- és paprikakockákkal, valamint bazsalikommal díszítjük. Hidegen is finom!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tejszínes
cukkinikrémleves

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Zellerkrémleves
lazaccal

Gyömbéres
sütőtökleves

Zöldborsós
sárgarépa-krémleves

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Avokádókrém
paprikaladikban

Karfiol-brokkoli
krémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: