2019. május 23.
Dezső napja van

HALÉTELEK > Édesvízi halak


Fotó: Hemző Károly

Halfalatkák sörtésztában,
azaz Orly módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g sovány pontyfilé vagy afrikai harcsafilé
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 3 tojás
  • 200 g finomliszt
  • 2 dl világos sör
  • olaj a sütéshez
  • 2 paradicsom
  • 4-5 szál fodros petrezselyem

1. A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet, a látható szálkákat (csipesszel) kihuzogatjuk. Bedörzsöljük kevés citromlével, fél órára kissé besózzuk, folpackkal letakarjuk, sütésig a hűtőbe tesszük.

2. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük. Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).

3. Jókora edényben/fritőzben felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra-csíkokra vágjuk, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

4. Papírkendőre szedve felitatjuk a halról az olajat, tálra rendezzük, és a gerezdekre vágott paradicsommal, valamint petrezselyembokrétával díszítve frissen, forrón tálaljuk. Külön tálkában finomra felaprózott kapribogyóval és citromfűvel vagy tárkonnyal ízesített tartármártást adhatunk mellé. További köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes burgonya illik hozzá.

 

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

488 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos papucs

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Spenótos
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: