2019. május 26.
Fülöp napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Kapros-paradicsomos
káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zsenge fehér káposzta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 50 g szeletelt, húsos, füstölt szalonna (bacon)
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 400 g kemény paradicsom
  • 2 dl tejföl

1. A káposzta külső, illetve sérült leveleit lebontjuk, a káposztafejet megmossuk, kettészeljük, torzsáját ékelő mozdulattal kivágjuk, 2 cm-es csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük és felkarikázzuk. A kaprot leöblítjük, 1-2 szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit leválasztjuk a szárakról és finomra aprítjuk.

2. A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, a felforrósított olajba dobjuk, pirosra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, 1-2 perc múlva a kaprot, és újabb 1 percig pirítjuk (a kapor valódi aromája pirítással érvényesül igazán!). Ezután hozzáadjuk a káposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön, többször megkeverve, saját levében-gőzében puhára, de még ropogósra pároljuk (15-20 perc).

3. A paradicsomokat megmossuk, szárcsonkjukat kivágjuk, gerezdekre szeljük, néhány kivételével lazán a káposztához keverjük, és mindössze 3-4 percig pároljuk. Tálaláskor a káposztát csinos tálba szedjük, közepére halmozunk 1-2 ek. tejfölt, végül a félretett paradicsomgerezdekkel és kaporral díszítve kínáljuk. A maradék tejfölt külön tálkában adjuk hozzá.

Tippek:

Hirtelensültek, pecsenyék idális társa, de héjában sült krumplival, szerecsendióval illatosított krumplipürével, polentával is mennyei!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

260 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Zöldséges
húsgombócok

Spenótos
rakott krumpli

Zöldbabcsokor
paprikával

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Sonkás-gombás töltött kel
paradicsommártásban

Krumplisaláta
túrókrémmel

Rántott karalábé
zöldmártással

Húsos
lilahagymatorta

Marinált zöldségek

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Tésztával töltött
padlizsán
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: