2019. augusztus 26.
Izsó napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsántallérok

Hozzávalók 4 személyre::

1. A padlizsánokat megmossuk, ha nem túl vastag a héjuk, hámozatlanul 1 cm-es karikákra szeljük. Mindkét oldalukat jócskán megszórjuk sóval, élükre állítva szűrőtálba tesszük, és 30 percig pihentetjük, hogy kesernyés levük elfolyjon. A mozzarellát apró kockákra, az olívabogyókat karikákra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, a bazsalikomleveleket leöblítjük.

2. A paradicsomokat megmossuk, 1 percre forrásban lévő, majd jéghideg vízbe merítjük, és könnyűszerrel lehúzzuk a héjukat. Magjaikat-levüket eltávolítjuk, húsukat kockákra vágjuk, 1 ek. felforrósított olajra dobjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 10 felaprózott bazsalikomlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve 10 percig főzzük-sűrítjük.

3. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 3 ek. olajat. A padlizsánkarikákat leöblítjük, szárazra töröljük, és mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük. Előbb papírkendőre, majd tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük a paradicsompéppel, megszórjuk az olívával, a mozzarellával és az oregánóval. 200 °C-os sütőben átforrósítjuk (5-8 perc).

4. A tallérokat lapos tálra rendezzük, és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítve előételként vagy köretként tálaljuk. Melegen vagy langyosan a legfinomabb.

Tippek:

Kenyérkorongokra vagy felkockázott pizzalapokra helyezve pompás csipegetnivaló, italkorcsolya lehet. 

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

260 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárgás
tojáslepény

Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótos
palacsintatorta

Lazacos-rukolás
omlett

Marinált zöldségek

Spárgamimóza
sajtmártással

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Sonkás
spárgagratin

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Zöldbabcsokor
paprikával

Padlizsán
tükörtojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: