Fotó: Elendel

Zöldséges-
tojásos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát finomra, a paprikákat és a paradicsomokat apró kockákra, a cukkinit vékony karikákra vágjuk. A chilipaprikát kettészeljük, ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk, majd felaprózzuk.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a paprikát, a chilipaprikát és a cukkinit, élénk tűzön 5 percig pirítjuk, aztán (2-3 evőkanálnyi kivételével) hozzáadjuk a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fedő nélkül további 5-6 percig pirítjuk. A bazsalikomleveleket leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk, felét a zöldséghez adjuk.

3. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, egyenesen beleforgatjuk a zöldségraguba, és jól összeforrósítjuk. A tojásokat egyenként tálkába ütjük, hozzáadjuk a liszttel simára kevert tejet, néhány csipet sóval és durvára tört rózsaborssal ízesítve kissé felverjük. A tésztára öntjük, néhányszor összekeverve lágy rántotta állagúra sütjük. Tetejét a félretett nyers paradicsommal, bazsalikommal és -bóbitával díszítjük, azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, sör