2019. április 20.
Konrád, Tivadar napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Citromos-narancsos
joghurtkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 1 biocitrom
  • 4 doboz natúr joghurt (125 g/doboz)
  • 50 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 babapiskóta
  • 8 ek. narancs- vagy citromlikőr (triple sec/limoncello)
  • 200 g narancsdzsem
  • néhány menta- vagy citromfűlevél

1. Beáztatjuk a zselatint 5 dl hideg vízbe. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük. A joghurtot keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, végül felöntjük a citrom átszűrt levével, és összekeverjük.

2. A zselatint kinyomodjuk, lábaskába tesszük, szelíd tűzön felolvasztjuk, hozzáadunk egyenként 2-3 ek. joghurtot, és erőteljes-gyors mozdulatokkal a joghurt egészéhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd több részletben, lazán beleforgatjuk a joghurtkrémbe.

3. A babapiskótákat apró darabokra tördeljük, és 4 szépséges kehely aljára szórjuk. Meglocsoljuk 2-2 ek. likőrrel, tetejükre simítunk 1-1 ek. naracsdzsemet, végül a krémet. Fóliával gondosan letakarjuk, tálalásig (legalább 2 órára) betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Tálalás előtt kissé meglangyosítjuk a maradék naracsdzsemet, arányosan elosztva a krém tetejére-közepére simítjuk, és menta-/citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában tejszínhabot adhatunk hozzá.

Tippek:

Ha jól behűtött, biztosan keményre felverhető növényi tejszínalapból készítjük a habot, akár el is hagyhatjuk a zselatint.

Változatok:

− Készíthetjük fele joghurtból, fele ricottából vagy krémtehéntúróból is
− Narancs- helyett egyéb karakteres gyümölcsdzsemmel (eper, sárgabarack, erdei gyümölcsök) is finom.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

390 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Görög zöldbableves
feta sajttal

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Gazdag rizssaláta
tojással

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

Padlizsán
tükörtojással

Almás-narancsos
céklasaláta

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Tarka saláta
kertifűöntettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: