2019. április 22.
Csilla napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Hemző Károly

Citromos halfilé
mandulás spenóttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 sovány, szálkamentes édesvízi vagy tengeri halfilé (200 g/db)
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 800 g spenót
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 2 ek. gyalult mandula
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 4-6 gerezd fokhagyma

1. A halszeleteket leöblítjük, bőrös oldalukat a gerincvonalra merőlegesen sűrűn bemetsszük, azaz beirdaljuk. Meghintjük sóval, meglocsoljuk 1/2 citrom átszűrt levével, majd letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

2. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és csak annyi vízzel amennyi a leveleken marad, nagyobb edényben, fedő alatt megfonnyasztjuk, leszűrjük. A paprikát megmossuk, vékonyan felkarikázzuk.

3. Megpirítjuk a vajban/margarinban a mandulát, szűrőkanállal kiszedjük. Átforrósítjuk a zsiradékban a spenótot, tányérra emeljük, melegen tartjuk. A zsiradékba forgatjuk a paprikát, és élénk tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk.

4. Rózsaszínűre sütjük az olívaolajban a fokhagymát (vigyázat, ha megég, keserű lesz tőle az étel!), beletesszük a szárazra törölt halszeleteket, meghintjük frissen őrölt borssal, és mérsékelt tűzön mindkét oldalukat pirosra sütjük (3+3 perc). Tálra rendezzük őket, melléjük szedjük a párolt spenótot és a paprikát, meghintjük a mandulával, végül a maradék citromból szelt vékony karikákkal díszítjük, azonnal-frissen tálaljuk. Párolt barnarizs, petrezselymes burgonya, szerecsendióval illatosított burgonyapüré illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Gazdag
tavaszi saláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával

Almás-narancsos
céklasaláta

Spenótos
omlett-tekercs

Avokádókrém
paprikaladikban

Avokádó-tőkehalmáj
saláta

Halfilé
mandulás morzsában

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Ráksaláta
narancskehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: