2019. május 26.
Fülöp napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Kivis
joghurtkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 tasak/6 lap zselatin (10 g)
  • 150 g tehéntúró
  • 350 g natúr joghurt
  • 90 g+1 ek. porcukor
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • 1 narancs
  • 1/2 dl narancslikőr
  • 2 dl tejszín
  • 6 kivi
  • 1/2 citrom leve
  • 2 felezett őszibarack (konzerv)
  • 4 koktélcseresznye
  • 4 citromfű- vagy mentabóbita

1. Beáztatjuk a zselatint 1/2 dl (a zselatinlapokat 6-8 dl) hideg vízbe. A túrót, a joghurtot, 90 g porcukrot, a vaníliás cukrot, az alaposan megmosott narancs reszelt héját és átszűrt levét botmixerrel péppé pörgetjük. A likőrt a zselatinhoz adjuk (a zselatinlapokat előzőleg jól kinyomkodjuk), szelíd tűzőn éppen csak felolvasztjuk, aztán elkeverjük 1 és még 1 kis merőkanál krémmel, végül a joghurt egészéhez adjuk, és gyakran megkeverve kihűtjük.

2. A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen beleforgatjuk a krémbe. Hideg vízzel kiöblítünk 4 db  kb. 2 dl-es pudingformát (vagy kávéscsészét, alutálkát), belesimítjuk a krémet, és 3 órára betesszük a hűtőbe (1 óra múlva lazán, de gondosan letakarjuk).

3. A kiviket meghámozuk, apróra felkockázzuk, összekeverjük a citromlével és 1 ek. porcukorral, majd lefedjük, és 1 órán át érleljük. Az őszibarackokat lecsepegtetjük, félbevágjuk, legyezőszerűen bevagdossuk.

4. Tálalás előtt késheggyel fellazítjuk a krémet a formák belső peremén, néhány pillanatra forró vízbe mártjuk őket, tartalmukat 4 kistányérra borítjuk. Köréjük szedjük a kivit, tetejükre terítjük az őszibaracklegyezőket, koktélcseresznyével és citromfű-/mentabóbitával díszítjük. Öntetként tojáslikőrt kínálhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

451 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Görög saláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Spenótkrémmel
töltött tojás

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Spenótos pulykarolád

Töltött tojás-
változatok

Avokádókrém
paprikaladikban

Mediterrán saláta

Túrós zöldségtorta

Mimóza
tojássaláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: