2019. április 22.
Csilla napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Zellerkrémleves
lazaccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g zellergumó
  • 2 szál szárzeller zöldjével
  • 200 g krumpli
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1,2 liter zöldségleves (2 kockából)
  • 100 g füstölt, olajos lazacszelet
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • csípős paprika
  • 1 kis csokor snidling

1. A zellert, a szárzellert, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit és a zellert apró kockákra, a szárzellert karikákra, a hagymát, a zellerzöldet és a petrezselymet finomra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, élénk tűzön 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a zöldséglevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (25-30 perc). Mielőtt teljesen szétfőne a zöldség, 2-3 evőkanálnyit (jobbára szárzellert) kiveszünk belőle a díszítéshez, és melegen tartjuk.

3. Kiemeljük az olajból a lazacszeleteket, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan, rózsaszerűen feltekerjük. A leveshez adjuk a tejszínt, botmixerrel habos-bársonyos péppé zúzzuk, sóval, frissen őrölt borssal, ízlés szerint csípős paprikával fűszerezzük (ha túl sűrű, egy kevés vizet vagy zöldséglevest adunk hozzá), és még egyszer felforraljuk. Mélytányérokba vagy erőleveses-csészékbe szedjük, tetejét a félretett darabos zöldséggel, a lazacrózsákkal és snidlingszálakkal díszítjük.

Tippek:

Lazac helyett fokhagymás olajban pirított zsemlekockákat vagy hajszálvékonyra gyalult, bő olajban megsütött zeller- vagy céklachipszet is adhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Sonkás és
sajtos roló

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Tejszínes
cukkinikrémleves

Húsos
lilahagymatorta

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Sajtkrémes
mártogató

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Krumplisaláta
túrókrémmel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: