2019. szeptember 17.
Zsófia napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Sós sütemények, szendvicsek


Fotó: Hemző Károly

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Hozzávalók 4 személyre:

1. A padlizsánt megmossuk, félbevágjuk, húsát pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A paradicsomot meghámozunk, levét-magjait eltávolítjuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprózzuk. A paradicsompaprikát kicsumázzuk és vékony csíkokra szeljük.

2. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd vágott felével lefelé tepsibe fektetjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük (20-25 perc).

3. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát. Rádobjuk a paradicsomot, a paradicsompaprikát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot, élénk tűzön kissé megpirítjuk, levét elfőzzük. Hozzáadjuk a héjából kivájt padlizsánhúst, és éppen csak összeforrósítjuk.

4. A kenyérszeleteket forró sütőben/grillsütőben megpirítjuk, és dúsan megkenjük a padlizsánraguval. A maradék 1 ek. olajat felforrósítjuk, belecsúsztatjuk az egyenként felütött tojásokat (nem baj, ha túl szorosan vannak), és mérsékelt tűzön tükörtojásnak megsütjük (4-5 perc). Nagyobb pogácsaszaggatóval szabályos korongokat szúrunk ki belőlük, majd a kenyérszeletekre ültetjük. Meghintjük egy kevés sóval, frissen őrölt borssal, és paradicsommal, valamint bazsalikommal díszítve tálaljuk. Kitűnő vendégváró, italkorcsolya is lehet – csak a tojást kell frissen sütni!

Tippek:

– Ha a tojásokat teflon- vagy kerámiaserpenyőben sütjük, tálra-deszkára csúsztatva szúrjuk ki a pogácsaszaggatóval, nehogy megsértsük a bevonatot!
– A padlizsánraguból érdemes eleve többet készíteni, mert csavaros üvegbe zárva hosszú ideig eláll a hűtőszekrényben. Egyszerűen kenyérre kenve is mennyei, de ha egy kevés paradicsomlével vagy vízzel összeforraljuk, remek tésztára való salsa válik belőle.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé vagy sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

129 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás és
sajtos roló

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Spenótkrémmel
töltött tojás

Zöldséges rétes

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sajtos-sonkás
papucs

Krémsajtos-
olívás papucs

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: