2019. április 22.
Csilla napja van

HÚSÉTELEK > Marha- és borjúhússal


Fotó: Hemző Károly

Marhaszelet
tükörtojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet kicsontozott hátszín (600 g)
  • 1 ek. mustár
  • 1 nagy+1 kis fej hagyma
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 2+1 ek. olaj
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 150 g hosszú szemű rizs
  • 150 g vörös lencse
  • 1 ek. ételízesítő
  • 4 tojás
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1-2 szál petrezselyem vagy bazsalikom

1. A hússzeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarva kissé kiverjük, megkenjük a mustárral, lefedjük, és a hűtőszekrényben 12 órán/egy éjszakán át érleljük. Másnap a hagymákat meghámozzuk, a nagyobbat vékonyan felkarikázzuk, a kisebbet finomra vágjuk.

2. Letöröljük a hússzeletekről a mustárt, mindkét oldalukat megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel, majd 2 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Melléjük dobjuk a hagymakarikákat, felöntjük a borral, hagyjuk elfőni, aztán egy kevés vizet öntünk alájuk, és fedő alatt puhára pároljuk (a hústól függően 40-60 perc).

3. Megfonnyasztjuk a vajban/margarinban a felaprózott hagymát, rádobjuk a rizst és a lencsét, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük 8 dl vízzel, lefedjük, és 180 °C-os sütőben vagy mikróban puhára pároljuk (20-25perc).

4. 1 ek. felforrósított olajban 4 tükörtojást sütünk, szegélyüket szabályosan körbevágjuk, majd a szafttal együtt tálra rendezett hússzeletekre csúsztatjuk. A lencsés rizzsel körítjük, és néhány paprikakarikával, petrezselyem- vagy bazsalikomlevélkével díszítve mihamarabb tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ 12 óra pácolási idő

Energiatartalom:

595 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tatárbifsztek

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Spenótos
rakott krumpli

Spenótos papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Orosz
csirkehússaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Céklás-rokfortos
palacsintakendő
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: