2020. augusztus 9.
Emőd napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Egytáltészták


Fotó: Hemző Károly

Cukkinis-húsos
makarónifészek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 200 g cukkini
  • 2+2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g darált hús
  • 1/4 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • só, bors
  • diónyi vaj/margarin
  • 20 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1-2 csipet chilipor
  • 80 g reszelt edami vagy gouda sajt
  • 400 g makaróni (csőtészta)

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát és a petrezselymet finomra, a cukkinit pici kockákra vágjuk. 2 ek. felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a húst, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a cukkinit, 2 perc múlva a fűszerkeveréket, a sűrített paradicsomot, sót és borsot. Mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk (20 perc), végül belekeverjük a petrezselymet.

2. Kikenünk a vajjal/margarinnal egy lapos sütőedényt/tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az öntethez simára keverjük a lisztet a tojásokkal és a tejjel, ízlés szerint sóval, borssal és chiliporral, végül a reszelt sajt kétharmadával.

3. Enyhén sós,bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, a sütőtálba csúsztatjuk, összeforgatjuk 2 ek. olajjal, majd két villa segítségével fészekszerűen feltekerjük (8 fészekre van szükségünk). Közepükbe halmozzuk a cukkinis húsragut, bevonjuk az öntettel, megszórjuk a maradék sajttal, és a forró sütőben pirosra sütjük (20 perc).

Változatok:

Készíthetjük cukkini helyett padlizsánnal, hús helyett (400 g) sampinyon gombával is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

658 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 12 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 12 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tésztával töltött
padlizsán

Medvehagymás
cannelloni

Olasz tésztasaláta

Hegyaljai szőlős
rakott tészta

Pórés lasagne

Currys-zöldborsós
galuska

Bolognai lasagne

Alaprecept –
Bazsalikompesztó

Tepsis túrós csusza

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Csirkés
rakott csusza

Tonhalas
rakott makaróni
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: