2019. augusztus 18.
Ilona napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g vörös káposzta
  • só, rózsabors
  • 2 ek. tisztított tökmag
  • 50 g kristálycukor
  • 4-5 ek. vörösborecet
  • 4 dl feketeribizlilé
  • 2 ek. ribizli- vagy áfonyadzsem
  • 4 szem borókabogyó
  • kisujjnyi fahéj
  • 1 csokor újhagyma vagy 1 karcsú póréhagyma
  • 2-3 ek. citromlé
  • 2 közepes alma
  • 100 g trappista vagy edami sajt
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A káposzta külső leveleit lebontjuk, torzsáját kivágjuk, vékony szálakra gyaluljuk. Meghintjük 1 kk. sóval, jól összekeverjük, 10-15 percet pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk. A tökmagot zsiradék nélkül kissé megpörköljük, azonnal lapostényérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.

2. A cukrot világosbarnára pirítjuk, felöntjük a borecettel és a ribizlilével, hozzáadjuk a ribizlidzsemet, a durvára tört borókabogyókat és a fahéjat, élénk forralással 3-4 percig főzzük. Beleforgatjuk a káposztát, fedő alatt 10-15 percig pároljuk, hagyjuk langyosra hűlni.

3. A hagymát megtisztítjuk, egy kevés zöldjével együtt felkarikázzuk (a pórénak csak a fehér és világoszöld részét használjuk fel), meghintjük a citromlével. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, 1x1 cm-es kockákra aprózzuk, lazán a hagymához keverjük. A sajtot ugyancsak apró kockára vágjuk.

4. A káposztát nem túl mély tálra halmozzuk, tetejére szórjuk a hagymás almát, a sajtkockákat és a tökmagot, hagymaszárdarabkákkal, apró chilipaprikákkal díszítjük. Meghintjük frissen őrölt rózsaborssal és az olívaolajjal, lazán átkeverjük, és langyosan vagy hidegen, de nem behűtve fogyasztjuk. Pirítós, friss bagett illik hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

363 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán krumplisaláta

Mediterrán saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Mimóza
tojássaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Sonkás-almás
kínaikel-saláta

Kolumbusz-saláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: